יום א', יג’ בסיון תשע”ח
    גוגל  |  רדיו  |  מועצת הזיתים  |  אתרי חדשות  |  לוח שנה  |  מזג האוויר  |  בדיקת דואר: גימייל  |  בדיקת דואר: נענע  |  בדיקת דואר: וואלה  
שמן הזית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר מבין היצרנים הקטנים (עד 5 טון בשנה): תוראק פישולין של היצרן יעקב פנחסיאן.
21:02 (14/08/10) יעקב פנחסיאן

כתבה ב מסעדות הזוכים בתחרות כתבה נוספת ב אוכל ושאטו במשך שלושה ימים שלמים, טעמו 30 אנשי צוות השופטים הבינלאומי של תחרות TerraOlivo 2010 , 189 סוגי שמני זית כתית מעולה שנשלחו לתחרות מ-14 מדינות ברחבי העולם (ביניהן איטליה, ספרד, יוון, ארה"ב -קליפורניה, ארגנטינה, צ'ילה, פורטוגל, קרואטיה, מלטה, דרום אפריקה, טורקיה ואורוגוואי). מספר חסר תקדים זה של שמני זית, שנשלחים לתחרות בינלאומית שנערכת בפעם הראשונה, מצביע על כך שתעשיית שמן הזית בעולם מאמינה ש-TerraOlivo תהווה גורם חשוב ומשפיע בתעשיית שמן הזית בעולם כולו, ומהווה הצבעת אמון בתעשיית שמן הזית בישראל בכלל. אירועי התחרות התקיימו במלון ענבל בירושלים, שנבחר לארח את אירועי התחרות בשל מיצובו הגסטרונומי הגבוה והמקצועיות של צוות מזון ומשקאות, לצד הניחוח הבינלאומי והאיכות המלונאית הגבוהה, המתאימים לאירוע בינלאומי ברמה כזו. האירועים כללו, פרט לתחרות, גם כנס בינלאומי בנושא מהפיכת שמן הזית שהתקיים אתמול, סדנת טעימות שמן זית בהשתתפות השפים המובילים של ישראל, ואתמול בערב, ארוחת גאלה במהלכה הוכרזו שמני הזית הזוכים. הערב, 29 ביולי, תתקיים ארוחת טעימות מפוארת לקהל הרחב - של 3 שפים ירושלמים מובילים: שף איציק ברק, שף מרקוס גרשקוביץ ושף מנחם כץ. התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה ובחסות מלאה של מועצת הצמחים במשרד החקלאות. עם קבלת תוצאות השיפוט, ניתן לראות שאכן, לתעשיית שמן הזית הישראלית יש הרבה במה להתגאות. לא פחות מ-16 שמני זית כתית מעולה ישראלים זכו במדליית Prestige Gold – ביניהם 3 מדליות ל"שמן זית ארץ גשור", 3 מדליות ל"משק בירגר", 2 מדליות ל"זיתא", ומדלייה ל"שמן שחם", ל"מסיק קיבוץ מגל", ל"חלוצה", ל"משק אחיה" ועוד. נציין כי כל שימני הזית הישראלים שנרשמו לתחרות נושאים תו איכות ישראלי של ענף שמן הזית ומועצת הצמחים. לנו – הצרכנים הישראלים חשוב היה לדעת כמובן אילו שמני זית ישראלים זכו במקומות הראשונים, אלו בתי בד מקומיים זכו להערכת השופטים - ובקיצור – באילו שמני זית כדאי לנו להשתמש בבית. ולכן – להלן שמני הזית הזוכים: •שמן הזית כתית מעולה הטוב ביותר בעולם: L'Ottobratica Monocultivar של היצרן האיטלקי Olearia San Giorgio F.Lli Fazari. •שמן הזית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר: פישולין, של בירגר. •היצרן הישראלי הטוב בתחרות: "שמן זית ארץ גשור". •שמן הזית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר מבין היצרנים הקטנים (עד 5 טון בשנה): תוראק פישולין של היצרן יעקב פנחסיאן. •הבלנד (ממסך) הישראלי הטוב ביותר: תערובת קיבוץ עין הנציב של שמן שאן. הוכרזו הזוכים בתחרות שמן הזית הבינלאומית TERRAOLIVO 2010עודכן בתאריך: 1.8.2010 לאחר שלושה ימים בהם טעמו 30 אנשי צוות השופטים הבינלאומי של תחרותTerraOlivo 2010מספר מרשים של 189 סוגי שמן זית כתית מעולה שנשלחו לתחרות מ-14 מדינות ברחבי העולם (ביניהן איטליה, ספרד, יוון, ארה"ב -קליפורניה, ארגנטינה, צ'ילה, פורטוגל, קרואטיה, מלטה, דרום אפריקה, טורקיה ואורוגוואי), בחרו השופטים את שמני הזית הזוכים בקטגוריות השונות בתחרות: • שמן זית כתית מעולה הטוב ביותר בעולם: L'Ottobratica Monocultivar של היצרן האיטלקי Olearia San Giorgio F.Lli Fazari. • שמן זית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר: פישולין של בירגר. • היצרן הישראלי הטוב בתחרות: "שמן זית ארץ גשור". • שמן זית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר מבין היצרנים הקטנים (עד 5 טון בשנה): תוראק פישולין של היצרן יעקב פנחסיאן. • הבלנד הישראלי הטוב ביותר: תערובת קיבוץ עין הנציב של שמן שאן. שמני הזית של 'זיתא' זכו בתחרות בשתי מדליות Prestige Gold שמני הזית "דרדרה - בחירת הכורם" (שמן single vineyard) ו"כתית מעולה". ובשתי מדליות Gold ל"כנען" ו"ראשון המסיק". בנצי אלישע, מנכ"ל זיתא, אמר: "אנו שמחים לקחת חלק בתחרות חשובה זו וראשונה מסוגה בישראל, וגאים על ההישגים המרשימים, שממשיכים את שרשרת הפרסים אותם קטפנו לאחרונה בארץ ובעולם. אנו עושים מאמצים רבים, על מנת להנפיק פעם אחר פעם שמני זית איכותיים הזוכים לחותמת והכרה בינלאומית, התורמת לשיפור וקידום ענף שמן הזית הישראלי". התחרות התקיימה בשיתוף פעולה ובחסות מלאה של מועצת הצמחים במשרד החקלאות. עם קבלת תוצאות השיפוט, ניתן לראות כי לתעשיית שמן הזית הישראלית יש הרבה במה להתגאות. לא פחות מ-16 שמני זית כתית מעולה ישראלים זכו במדליית Prestige Gold – ביניהם 3 מדליות ל"שמן זית ארץ גשור", 3 מדליות ל"משק בירגר", 2 מדליות ל"זיתא", ומדלייה ל"שמן שחם", ל"מסיק קיבוץ מגל", ל"חלוצה", ל"משק אחיה". כל שמני הזית הישראלים שנרשמו לתחרות נושאים תו איכות ישראלי של ענף שמן הזית ומועצת הצמחים. אירועי התחרות התקיימו במלון ענבל בירושלים, וכללו פרט לתחרות, גם כנס בינלאומי בנושא מהפיכת שמן הזית, סדנת טעימות שמן זית בהשתתפות השפים המובילים של ישראל, ארוחת גאלה במהלכה הוכרזו שמני הזית הזוכים, וארוחתטעימות מפוארת לקהל הרחב עם שלושה שפים ירושלמים: שף איציק ברק, שף מרקוס גרשקוביץ, ושף מנחם כץ. חיים גן – איש הענבים, מיוזמי ומארגני התחרות, אומר: "TerraOlivo היתה הצלחה גדולה ביותר. התחרות מיצבה את ישראל כאחת המדינות המובילות בתחום שמן הזית בעולם. הוכחנו שבהחלט יש לנו במה להתגאות – תעשיית שמן הזית הינה גאווה ישראלית, ואני בטוח שבשנה הבאה נכפיל את כמות המציגים והמתחרים מהארץ ומהעולם. להתראות ב-TerraOlivo 2011, במלון ענבל בירושלים".