יום א', יג’ בסיון תשע”ח
    גוגל  |  רדיו  |  מועצת הזיתים  |  אתרי חדשות  |  לוח שנה  |  מזג האוויר  |  בדיקת דואר: גימייל  |  בדיקת דואר: נענע  |  בדיקת דואר: וואלה  
בפארק התעשייה גורן, כמעט על גבול הלבנון. יעקב, בוגר בית הספר החקלאי בנהלל, סייר בין בתי בד באיטליה, צבר ידע ורעיונות, ואז השקיע במכשור וציוד מתקדם להפקת שמן זית. במרכז המבקרים היפה..

בין בתי בד בגליל יום ראשון, 23 באוקטובר 2005, 6:39 מאת: על השולחן אז איך בדיוק מכינים שמן זית? לכבוד עונת מסיק הזיתים שמתחילה החודש - סיבוב בתי בד בגליל זיתים (צילום: על השולחן) טון שמן זית — זוהי הכמות שצורכים בישראל בשנה. עונת מסיק הזיתים תחל החודש בכל הארץ. ימי המסיק הופכים לחגיגה, הפתוחה בגליל גם לציבור. בתחילת נובמבר מקיימת מועצת הזיתים במשך שבועיים את פסטיבל “ימי ענף הזית” בגליל, המשלב אירועים והרצאות, ביקורים בבתי בד מסורתיים ומודרניים, מסיק עצמאי, סדנאות, טעימות שמן זית, ארוחות ומופעים. ליד צומת חנניה יתקיים יריד מזון. עברנו בין כמה בתי בד הפתוחים למבקרים. בית הבד תורק שמני זית של סא”ל יעקב פנחסיאן הוא אחד הצפוניים בארץ — בפארק התעשייה גורן, כמעט על גבול הלבנון. יעקב, בוגר בית הספר החקלאי בנהלל, סייר בין בתי בד באיטליה, צבר ידע ורעיונות, ואז השקיע במכשור וציוד מתקדם להפקת שמן זית. במרכז המבקרים היפה, שלצד בית הבד שלו, מתקיימים סיורים והדרכות ללא תשלום. המבקרים יכולים להאזין להרצאות על תולדות ייצור השמן בגליל, טכניקות שונות להפקת שמן, הזית באמנות ובתרבות ועוד. אפשר לטעום ולרכוש את השמנים ואפילו להכין פיתות בטאבון, שאותן יטבלו בשמן.[פארק התעשייה גורן, טל’ 04-9807001, 052-8854255. פתוח כל השבוע 17:00-09:00הכתבה המלאה בוואלה